pondělí 5. listopadu 2012

Zamilované tvarohové cupcakes s oreo


Já vím, že není svatý Valentýn, ani máj, ale o to vetší překvapení budou tyto cupcakes pro vaše bližní.


A co mě to tak napadlo? Že bych byla čerstvě zamilovaná? Čerstvě sice ne, ale má to s tím něco společného… Jak můžete vidět v o mě, žiji v zahraničí a mám tady skvělou tchyni a švagrovou, které, protože ví, že mi chybí moje česká rodina (ahoj mami, tati a všichni, je vám doufám jasné, že teď zjistím, jestli doopravdy čtete můj blog:), se mi ji snaží vynahrazovat ze všech sil. A protože mi seveřané (jak nám tady říkají), jsme hrozně chladní, dosud jsem si nezvykla na jejich vřelá objetí, pusinkování a že mi dokonce čas od času říkají „te quiero“ (je tady ještě někdo, komu tchyně říká, že ho má ráda?). Občas mě mrzí, že na to neumím správně reagovat, tak jsem jim upekla alespoň tyhle cupcakes se srdíčky.

A teď dost mých rodinných etud a tady je recept za odměnu a trpělivost.



Nejedná se o pravý americký cheesecake, protože na ten se používá sýr Philadelphia, ale zato je lehčí a zdravější.

Jestli nemáte "nervy" na naplňování formiček na muffins (ehm, možná je na čase si zvyknout:), můžete upéct také celý velký koláč jako
zde, ale nebude zamilovaný a čas který si tím ušetříte, zase ztratíte delším pečením (koláč se peče více než hodinu).

A ještě jedna poznámka, poslední, přísahám! Na srdíčka je potřeba obyčejný piškot, jak velký ho upečete, záleží na vás, můžete si například upéct piškot o něco vetší, zmrazit a použít na cake pops (jeden z příštích příspěvků by měl být zrovna o nich, pokud najdu odvahu ukázat vám to mé mistrovské dílo).

A ještě něco... pařížskou šlehačku si musíte připravit tak 12 hodin předem. Ale stojí to za to a nebudete potřebovat ztužovač.


    Budete potřebovat:
    Pomůcky:
    • Silikonové formy na muffins, pečlivě vymyté, protože je budeme používat bez papírových košíčků
    • Vykrajovátko s formou srdíčka
    • Cukrářský sáček na ozdobení a zdobící špičku
    • Obyčejný igelitový sáček
    • Černý fix
    Cupcakes:
    Korpus:
    • 125 g sušenek Oreo (nebo jiných podle chuti)
    • 45 g másla
    Těsto:
    • 500 g měkkého tvarohu
    • 3 vejce
    • 200 g zakysané smetany
    • 200 g cukru krupice
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 3 lžíce polohrubé mouky
    Krém (pařížská šlehačka):
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 150 g mléčné čokolády
     Já potřebuji dvojnásobek, protože jak se tak chodím dívat do lednice, jestli se má moje pařížská šlehačka dobře, tak vždycky i pro jistotu ochutnám.


    Víte, jak se jmenuje zakysaná smetana na španělské, anglické a francouzské wikipedii? Smetana! Jenom ty němci nám to museli zkazit s tím svým Schmandl.

    Tak a konečně jsme se dopracovali k postupu:

    1. Den předem si připravíme pařížskou šlehačku. Ve smetaně ke šlehání pomalu rozpustíme čokoládu a necháme krátce přejít varem (cca 2 minuty). Po vychladnutí uchováváme v lednici.

    2. Uděláme těsto na piškot, nemusí být moc nadýchané. Obarvíme ho barvivem (já používám gelové barvivo Wilton, přidávejte ho po minikapičkách, je hodně silné) nebo kakaem.

    3. Upečeme přibližně centimetr vysoký piškot a vykrájíme srdíčka. Zbytky piškotu nevyhazovat, zmrazit! Brzy se s nimi naučíte dělat hotová kouzla.

    4. Připravíme si silikonové formičky na muffins. Naznačíme černým fixem dva protilehlé body, důležité kvůli krájení hotových cupcakes... nemysleli jste si, že srdíčko bude 3D, že ne...:-)

    5. Teď nastal čas pro agresivní jedince nebo ty, kdo mají nějaký důvod k nenávisti sušenek – dáme je do igelitového sáčku a mlátíme a mlátíme válečkem. Rozehřejeme máslo a smícháme s rozdrobenými sušenkami. Vzniklou hmotu natlačíme rovnoměrně do formiček a necháme přibližně 5 minut zapéct v troubě.

    6. Pomocí šlehače ušleháme hladký krém z tvarohu, Schmandlu (zakysaná smetana pro ty, kteří přeskakovali), vajec, cukru a mouky.

    7. Doprostřed formiček vložíme upečená srdíčka (nebojte, nespálí se) tak, aby byla mezi vyznačenými body. Jak vidíte, vysvětlování geometrie mi nikdy moc nešlo. Opatrně zalijeme těstem tak, aby se srdíčka nijak nenahnula.


    8. Pečeme přibližně 20 minut při 170 stupních. Neotvíráme troubu, nepícháme (stejně je to u tvarohového těsta k ničemu - neztuhne, dokud nevychladne). Necháme pomalu vychladnout v otevřené troubě.

    9. Ušleháme šlehačku a ozdobíme vychladlé cupcakes pomocí cukrářského sáčku a zdobící špičky.

    10. Všem rozkážeme (přísně, nebudeme to přece s těmi projevy lásky přehánět), aby svůj cupcake krájeli směrem od jednoho černého bodu k druhému.



    Pokud se vám můj příspěvek líbil a byl pro vás užitečný, máte-li nějaký dotaz nebo je v příspěvku něco špatně, napište mi komentář.

    Chcete-li se dozvědět o nových příspěvcích jako první, dejte mi like
    zde.


    A to je pro dnešek vše. Mějte se krásně :-)

    1 komentář:

    1. .. tohle vypadá skvěle.. asi se do toho pustím, ale s jinými barvičkami než růžovými :-)

      OdpovědětVymazat