sobota 5. října 2013

Upeč si zmrzlinu! Aneb cupcakes v kornoutech a dvojbarevné zdobení

Jsem zpět! Nikde jsem sice nebyla, ale byla tady taková horka, že se opravdu nedalo nic tvořit. Krémy tekly, fondánové ozdoby se rozplácávaly, těsto se klidně mohlo nechat péct na slunci. Za tu dobu jste mi zde nechali spoustu komentářů a návštěv. Jsem vám za to moc vděčná a brzy se vám odměním <3.



Ale teď k věci. Konečně jsem sehnala zmrzlinové kornouty - pohárky, hledala jsem je tady po obchodech kamenných i internetových snad přes rok a nakonec jsem je objevila v Čechách v Kauflandu. Vy prostě musíte být vždy o krok napřed ^_^.

Budete potřebovat:
  • zmrzlinové pohárky (oplatkové)
  • 110 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečení
  • 60 ml oleje
  • trochu vody
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Na krém je potřeba:
  • 60 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 60 g krémového sýru (Lučina, Philadelphia)
  • 1 lžíce polotučného mléka
  •  cca 10 g vanilkového cukru
  • potravinářské barvivo (pro změnu růžové? :), nejlépe gelové, třeba Wilton nebo Sugarflair


Postup: 

1. Předehřejeme troubu na 175°C.

2. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme olej a extrakt rozpuštěný v malém množství vody.

3. Mouku prosijeme s práškem do pečení a vmícháme do směsi. 

4. Kornoutky vyskládáme do formiček na cupcakes a plníme těstem do 3/4 objemu kornoutku.

 5. Pečeme přibližně 25 minut. Nemusíte se bát, kornoutky se nespálí, maximálně budou křupavější nebo zlatavější.

6. Necháme vychladnout.



Mezitím připravíme krém:

1. Prosijeme cukr a šleháme s máslem a mlékem při maximální rychlosti, dokud se všechny ingredience nespojí.

 2. Přidáme sýr a šleháme, dokud nezískáme jednotný a tuhý krém. Čím déle necháme krém šlehat, tím lepší bude mít konzistenci.
3. Hotový krém rozdělíme na dvě části. V jedné rozmícháme vanilkový cukr a druhou obarvíme (pomocí párátka, jehož špičku namočíme v barvivu a otřeme o krém) a barvivo dobře rozmícháme. 
Poznámky:
  • Sýr musí být studený.
  • Nikdy nepoužívejte výrobky light ani margaríny.
  • Tento krém se na rozdíl od buttercreamu musí skladovat v lednici.
  • Na rozdíl od toho máslového lehčí a není tolik sladký. Podle mé zkušenosti chutná lidem více, než máslový, ale zdobení s ním není tak dokonalé.
  • Cupcakes můžeme naplnit krémem:


Jsou-li cupcakes - zmrzliny už úplně studené, můžeme je začít zdobit. Aby vypadaly jako skutečná točená zmrzlina, připravíme si dvojbarevné zdobení:

Budeme potřebovat tři cukrářské sáčky, zdobící hubičku (použila jsem 1M od Wiltona) a barvivo.

1. Prvnímu sáčku odstřihneme špičku a vložíme do něj zdobící hubičku. 


2. Druhý sáček naplníme vanilkovým krémem a třetí krémem obarveným. Oběma sáčkům ostřihneme špičku.

3. Oba naplněné sáčky vložíme do sáčku se zdobící hubičkou.


4. Zdobíme jako obvykle, tedy se sáčkem pevně uchopeným v jedné ruce, kolmo a tak, abychom se nedotýkali piškotu.


To bude návštěva koukat, co to máte za zmrzlinu, že se nerozteče!

Pokud se vám příspěvek líbil a byl vám užitečný, máte-li nějaký dotaz nebo je-li v příspěvku něco špatně, napište mi komentář. 

Chcete-li se dozvědět o nových příspěvcích jako první, dejte mi like zde.

Mějte se krásně

Žádné komentáře:

Okomentovat